Groen podium op Regiokampioenschappen

Groen podium op Regiokampioenschappen!

Afgelopen zondag werden in Wormer de Regiokampioenschappen gehouden voor de D1. De turnsters die hier zich voor deze wedstrijden wisten te plaatsen, hadden gedurende het seizoen al vele turnsters achter zich gelaten. Er werd nu gestreden om een plek bij de Disctrictskampioenschappen, de finale der finales voor deze divisie.

In wedstrijd 1 gingen de instappers Merel, Suzanne en Indah de strijd aan.
Alledrie begonnen zij zeer sterk op brug. Merel werd zelfs 1e op dit onderdeel! En of dat nog niet genoeg was, behaalde Merel ook nog de hoogste score op vloer!
Indah had helaas een val op balk, maar wist zich vervolgens goed te herpakken op sprong.
Suzanne toonde een goede concentratie op alle onderdelen en dat leverde mooie scores op. Suzanne werd 1e op balk!
En wat een mooie verassing bij de prijsuitreiking: Alledrie de turnsters mochten een medaille in ontvangst nemen! Indah werd 5e, Merel 2e en Suzanne kampioen!
Natuurlijk hebben zich dus geplaatst voor de Disctrictskampioenschappen!!

Alysha en Lisa bedankt voor de support! Dat heeft de meiden vast goed geholpen!

In wedstrijd 2 was het de beurt aan Giada en Rosanna bij de pupillen 1.
Ook zij startten op brug waar Rosanna met een mooie hoge opzwaai bonuspunten binnen haalde.
Balk was helaas een pechonderdeel voor Giada. Zij viel helaas 2x van de balk, terwijl zij in de training altijd staat als een huis!
Rosanna liet zien dat balk haar beste onderdeel is en werd zelfs 3e op dit toestel.
Giada turnde vervolgens fantastische oefeningen op vloer (14,60!) en sprong om de 2 gemiste punten goed te maken, maar helaas kwam ze met een 17e plaats toch net te kort voor doorstroming.
Rosanna werd keurig 9e en mag de Districtskampioenschappen in haar agenda zetten!

In wedstrijd 3 mocht Eline aantreden.
Eline begon op vloer. Haar boogje, die nooit fout gaat, stortte ineens in en daardoor ging de stutrol waar ze zo hard op had geoefend ook niet zo lekker. Toch scoorde ze nog een mooie 13,10. Op de andere toestellen liet zij goede oefeningen zien, zelfs met bonuspunten op brug. De concurrentie was ontzettend sterk in haar categorie, dus Eline kan met haar 19e plaats ontzettend tevreden zijn!

Hard werken levert mooie oefeningen op en dus hoge scores op wedstrijden. Dat hebben deze meiden maar even goed laten zien. Onze club heeft een mooi visitekaartje afgeleverd!! Op naar de Districtskampioenschappen op 6 juni!